5 Juli The Insect Surfers & The TomorrowMen

 De organisatoren van Aloha Fest trakteren ons op een onvervalst avondje surfmuziek van het allerhoogste niveau: een zeer exclusief dubbelconcert van twee grote Amerikaanse surfbands.

The Insect Surfers zijn ‘s werelds langst bestaande surfband (Dick Dale is immers geen band). Begonnen in 1979 in Washington DC, maakten ze als jonge broekies deel uit de punkscene in die stad met bands als Bad Brains en Minor Threat. In 1985 verhuisde gitarist David Arnson naar Los Angeles en formeerde daar een nieuwe versie van The Insect Surfers. De punkinvloeden verdwenen en maakte plaats voor meer psychedelische klanken in navolging van Californische bands als The Doors en Love. Na de toetreding van JonPaul Ballak, volgens velen de beste surfbassist ter wereld, groeide de live reputatie van de band tot ongekende hoogte. Als voorprogramma van uiteenlopende acts als Iggy Pop, B52’s, Dick Dale en Chris Isaacs tourden ze over de hele wereld. Verwacht een dampende en hevig rockende show!

The TomorrowMen bestaan inmiddels 10 jaar. Maar de bandleden zijn allemaal veteranen uit de muziekscene van San Francisco met een veel langere geschiedenis. Muzikaal zitten ze dichter bij Man Or Astroman dan Dick Dale. Veel invloeden uit foute jaren ’50 Science Fiction films en verrassende tempowisselingen en exotische melodien. Zo verbouwden ze ooit een Punjabi hit uit India tot een onvervalst surfnummer, hetgeen hun weer een hit opleverde in het collegeradio circuit in Amerika. In 2012 waren ze de headliners op het grootste surffestival ter wereld, het Surfer Joe Summer Festival in Italie.